Nieuws

Olympique Lyon neemt keiharde maatregel en laat fans bij uitwedstrijden thuis

Olympique Lyon neemt keiharde maatregel en laat fans bij uitwedstrijden thuis

18-12-2021 13:37

Olympique Lyon verbiedt de aanhang tot nader order mee te reizen naar uitwedstrijden. Vrijdagavond liep het niet voor het eerst dit seizoen helemaal uit de hand tijdens een wedstrijd van de ploeg van Peter Bosz. De clubleiding is klaar met het gedrag van de harde kern. 

Tijdens de rust van de bekerwedstrijd tussen Paris FC en Olympique Lyon gooiden fans vuurwerk naar elkaar en betraden toeschouwers het veld. Eerder werd de competitiewedstrijd tegen Olympique Marseille al gestaakt, omdat Marseille-middenvelder bekogeld werd met flesjes door de Lyon-aanhang. 

In een statement laat L'OL weten de incidenten ten zeerste af te keuren. 'Meer dan ooit willen we hooliganisme verbannen uit het voetbal', klinkt het. 'Daarom verbieden we fans tot nader order en tot de daders geïdentificeerd zijn mee te reizen naar uitwedstrijden.' Roxana Maracineanu, Franse minister van sport, liet zaterdagochtend al aan L'Équipe weten de Franse voetbalbond FFF onder druk te zetten om zware maatregelen te treffen.

FFF-voorzitter Noël Le Graët reageerde ook op de gebeurtenissen en noemt het 'catastrofaal' voor het voetbal. In Frankrijk neemt het hooliganisme een vlucht. Dit seizoen waren supportersgroepen van Olympique Lyon, OGC Nice, RC Lens, Lille OSC, Angers en Girondins de Bordeaux al betrokken bij incidenten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!