Emery wint volgende topper met Aston Villa tegen teleurstellend Tottenham

01-01-2023 16:56 Laatste update: 16:56
1

Tottenham Hotspur heeft niet kunnen overtuigen op nieuwjaarsdag. Aston Villa was te sterk in Noord-Londen en vertrok met een 0-2 overwinning, waardoor de problemen zich opstapelen voor manager Antonio Conte.

Tottenham won slechts één van de laatste drie Premier League-wedstrijden en daarom was een resultaat van groot belang tegen The Villains. Bij Aston Villa begon WK-winnaar Emiliano Martínez op de bank. Tottenham begon dominanter aan het duel, maar het aanvalsduo Harry Kane en Heung-min Son kon de goede vorm van weleer niet vinden. De Zuid-Koreaan gooide uit frustratie zelfs zijn gezichtsmasker van het veld. Tottenham drong naarmate de eerste helft eindigde aan, maar kon de openingsgoal niet forceren. Dat kwam mede door Ashley Young: de 37-jarige vedette gooide zich knap voor een kopbal van Kane.

In de tweede helft begon Aston Villa steeds meer in een resultaat te geloven en dat leidde tot de openingstreffer. Doelman Hugo Lloris reageerde slecht op een afstandsschot met een vervelende stuit en daar maakte Emiliano Buendía optimaal gebruik van. De thuisploeg probeerde aan de gelijkmaker te komen, maar kwam in aanvallend opzicht slecht uit de verf. Het was een kwartier voor tijd Douglas Luiz die het eindstation was van een fraaie aanval en heerlijk afrondde.

Door de nederlaag van Tottenham is Manchester United de nieuwe nummer vier van de Premier League en heeft de ploeg uit Noord-Londen ook een wedstrijd meer gespeeld. Chelsea komt zondag nog in actie en kan op drie punten van de Spurs komen. Aston Villa verstevigt de twaalfde plek door de overwinning en is dit seizoen een geduchte middenmoter. De komst van manager Unai Emery blijkt tot dusver een schot in de roos.