Nieuws

Schmidt lijkt zich neer te leggen bij vertrek WK-parel: 'Misschien laatste duel'

Schmidt lijkt zich neer te leggen bij vertrek WK-parel: 'Misschien laatste duel'

31-12-2022 16:24

Roger Schmidt is onder de indruk van de ontwikkeling van Benfica-parel Enzo Fernández. De 21-jarige Argentijnse middenvelder is hard op weg naar Chelsea en zijn Duitse trainer zou het begrijpen als de talentvolle jongeling daadwerkelijk vertrekt bij De Adelaars.

Vrijdagavond kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van Benfica met een 3-0 nederlaag tegen SC Braga. Mogelijk komt Fernández in het nieuwe jaar niet meer in actie voor Benfica. "Ik weet niet of het zijn laatste wedstrijd was", wordt Schmidt geciteerd door A Bola. "Enzo is een geweldige speler en laat dat al zien sinds hij bij Benfica is gekomen."

Over de op handen zijne transfer naar Chelsea blijft de voormalig PSV-trainer crypstisch. "Soms gebeuren er dingen en moeten spelers zelf een keuze maken. Door het WK zit Enzo al in zijn ritme, waardoor hij zijn topniveau direct aan kan tikken." De nederlaag tegen Braga heeft Schmidt ervan overtuigd dat er aan de andere kant ook spelers bij moeten komen. "Het is wel zo dat we versterkingen nodig hebben. We spelen nog in de Champions League, het allerhoogste niveau."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!