Transfernieuws

'Lovren (33) bekroont ijzersterk WK met fraaie transfer naar Franse topploeg'

'Lovren (33) bekroont ijzersterk WK met fraaie transfer naar Franse topploeg'

31-12-2022 17:32

Dejan Lovren gaat terugkeren bij zijn voormalig werkgever Olympique Lyon, meldt L'Équipe. De Kroatische mandekker verlaat Zenit St. Petersburg een half jaar voor het verlopen van zijn contract voor een terugkeer op vertrouwde bodem.

Laurent Blanc, trainer van Olympique Lyon, wil maar wat graag een verdediger met 'pit, karakter en agressie' aan zijn selectie toevoegen en ziet in Lovren daarvoor de ideale kandidaat. De transfer gaat er zo goed als zeker van komen, aangezien de international met succes de medische keuring heeft doorstaan, weet de Franse sportkrant.

Zenit ontvangt een kleine transfersom voor de bikkelharde verdediger, alhoewel onduidelijk is welk bedrag met de overgang gemoeid is. Voor Lovren (33) wordt het na de periode 2010-2013 de tweede keer dat hij het shirt van Les Gones gaat dragen. Na zijn vertrek bij Liverpool in 2020 leek de stopper langzaam richting zijn voetbalpensioen te gaan, maar op het afgelopen WK etaleerde hij zijn ijzersterke vorm aan de zijde van Kroatië-uitblinker Josko Gvardiol.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s