Opstellingen

De Jong in de Barça-basis tijdens Barcelona-derby, Memphis neemt plek op de bank

De Jong in de Barça-basis tijdens Barcelona-derby, Memphis neemt plek op de bank

31-12-2022 13:24

FC Barcelona treedt met Frenkie de Jong, maar zonder Memphis Depay aan in de Derby van Barcelona tegen Espanyol. Trainer Xavi Hernández houdt de van een blessure terugkerende Oranje-vedette nog op de bank.

Eén van de redenen die er aan bijdraagt dat Memphis op de bank moet beginnen is de beschikbaarheid van Robert Lewandowski. De Poolse spits pakte een rode kaart in de laatste competitiewedstrijd tegen Osasuna, maar mag doordat de club in hoger beroep is gegaan toch spelen.

Naast De Jong staan Gavi en Pedri op het middenveld van de Catalanen in het blauw-rood. Dat betekent dat Sergio Busquets niet bij de eerste elf zit. De Spanjaard wordt veel in verband gebracht met een overstap naar de MLS, maar twijfelt om alsnog zijn contract te verlengen in de Catalaanse stad.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Christensen, Marcos Alonso, Alba; Pedri, De Jong, Gavi; Raphinha, Lewandowski, Fati.

Opstelling Espanyol: Álvaro Fernández; Óscar Gil, Sergi Gómez, Cabrera, Brian Oliván; Vini Souza, Calero; Melamed, Darder, Braithwaite; Joselu.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!