Reactie

Ten Hag kan geluk niet op met zomertransfer: 'Ben heel blij dat ze dat deden'

Ten Hag kan geluk niet op met zomertransfer: 'Ben heel blij dat ze dat deden'

31-12-2022 10:38

Erik ten Hag kan zijn geluk niet op met Casemiro op zijn middenveld. De Braziliaan werd afgelopen zomer voor een gigantische transfersom weggeplukt bij Real Madrid, maar is in korte tijd een meer dan belangrijke kracht geworden voor Manchester United.

De carrière van Casemiro bij Real Madrid leek nog lang niet zijn uitgespeeld, maar doordat Aurélien Tchouaméni voor meer dan honderd miljoen euro naar het Estadio Santiago Bernabeu vertrok, was de Koninklijke wel bereid om hem te laten gaan. Dat is nog altijd iets waar Ten Hag handenwrijvend op terugkijkt.

"Ik ben ook heel blij dat ze dat deden. Je zag ook op het WK: hij is een geweldige speler", begon Ten Hag op de persconferentie richting de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. De Nederlandse manager legt vervolgens uit waarom United bij Casemiro uitkwam. "Mijn analyse voorafgaand aan het seizoen was dat we iemand nodig hadden die perfect als nummer zes uit de voeten kon. We hebben veel gediscussieerd wie het beste op die positie kon spelen. We zochten de juiste speler, maar hebben die ook nog eens gevonden."

Ondanks dat het middenveld met Casemiro, Bruno Fernandes en Christian Eriksen aardig lijkt te kloppen, zou United volgens diverse Britse media nog altijd op zoek zijn naar een extra middenvelder. Vooral de namen van Jude Bellingham en Frenkie de Jong gallmen nog altijd door de gangen van Old Trafford.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!