Nieuws

Wiegman ontvangt fraaie onderscheiding in Engeland voor prestaties bij de vrouwen

Wiegman ontvangt fraaie onderscheiding in Engeland voor prestaties bij de vrouwen

31-12-2022 07:32 Laatste update: 07:32

Sarina Wiegman heeft in Engeland een onderscheiding gekregen voor haar prestaties bij het nationale vrouwenelftal. De Nederlandse trainer won het Europees kampioenschap met de Engelse vrouwen.

Wiegman is sinds vrijdag Commander of the Most Excellent Order of the Britisch Empire (CBE). Slechts twee rangen zijn hoger in het Britse rijk. Naast Wiegman kregen verschillende speelsters ook een onderscheiding. Zo werd Leah Williamson OBE (vierde rang) en Lucy Bronze, Beth Mead en Ellen White kregen de onderscheiding MBE (vijfde rang).

Het Engelse vrouwenelftal won op 31 juli voor het eerst in de geschiedenis een prijs. In de finale van het Europees kampioenschap werd Duitsland verslagen. Het feit dat het toernooi ook in Engeland georganiseerd werd, maakt het extra speciaal. De eindstrijd werd gehouden op Wembley en er waren bijna negentig duizend supporters aanwezig.

Voordat Wiegman aan de slag ging bij Engeland was de trainer bondcoach bij de Oranje Leeuwinnen. Met Nederland won de coach het EK in 2017 en twee jaar later werd ook de finale van het WK behaald. Daarin moest Oranje haar meerdere erkennen in de Verenigde Staten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!