Transfernieuws

PSV-fans kunnen mogelijke Gakpo-vervanger vergeten: 'Staat niet op ons lijstje'

PSV-fans kunnen mogelijke Gakpo-vervanger vergeten: 'Staat niet op ons lijstje'

30-12-2022 23:01

Jesper Karlsson wordt niet de opvolger van Cody Gakpo bij PSV, laat algemeen directeur Marcel Brands weten. De Zweedse aanvaller wordt al enige tijd door de achterban genoemd als mogelijke kandidaat.

Brands stelt in gesprek met Veronica dat Karlsson niet op het punt staat naar Eindhoven te vertrekken. "Jesper Karlsson is een goede speler, maar hij staat niet op ons lijstje. Met het aantrekken van Anwar (El Ghazi, red.) hebben we er al op geanticipeerd", stelt Brands over het vertrek van Gakpo. "Anwar heeft kunnen acclimatiseren, hij is opgetraind, hij is nu fit en klaar. Hij kan er ook staan en die plek overnemen. Dat is positief, maar het is dun daar. Wat achter Anwar, Luuk de Jong en Noni Madueke zit, is piepjong, dat is eigen jeugd."

Naast Karlsson wordt de naam van Donyell Malen ook veelvuldig genoemd. De aanvaller floreert niet bij Borussia Dortmund en zou mogelijk kunnen terugkeren naar PSV. "Dat is een héél goede speler, die naam lees ik ook, maar hij is hier pas net weg. We hebben nog niemand benaderd", bevestigt Brands. "We doen het rustig aan en overleggen met onze coach Ruud van Nistelrooij over wat de meest verstandige beslissing is. Maar het kan alleen als er een speler is die ons versterkt. Een nieuwe Cody zullen we niet gaan halen, want Cody is Cody."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!