Liverpool met de schrik vrij door schlemiel van Leicester, Núñez blijft missen

30-12-2022 22:54 Laatste update: 23:32

Liverpool FC heeft vrijdagavond het spannende duel met Leicester City naar zich toegetrokken. The Reds gingen echter niet vrijuit en hadden twee eigen goals van Wout Faes nodig, die zich daarmee in een illuster rijtje voegt.

Liverpool en Leicester eerden voor het duel de overleden voetballegende Pelé en Liverpool-icoon David Johnson, wat voor een indrukwekkende minuut aan applaus zorgde. Bij Liverpool zat Gakpo in de tribune aandachtig te kijken en leek de aanvaller ietwat nerveus. Leicester kwam na vier minuten spelen verrassend op voorsprong door een treffer van Kiernan Dewsbury-Hall, die zomaar mocht doorlopen, door de verdediging sneed en doelman Alisson in de korte hoek verschalkte.

De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg enkele kansen. Mohamed Salah leek voor de 1-1 te zorgen, maar in de opbouw werd buitenspel geconstateerd. Na ruim een half uur ging het alsnog mis voor Leicester. Wout Faes, in het verleden actief bij Excelsior en sc Heerenveen, anticipeerde verkeerd op een voorzet. De Belg schoot de bal verkeerd weg en deze belandde achter de doelman via de binnenkant van de paal.

Op slag van rust was het opnieuw Faes die een eigen doelpunt maakte. Darwin Núñez stifte de bal over de doelman, maar deze stuiterde via de paal terug en belandde via het been van Faes in de goal. Na Jamie Carragher, Michael Proctor en Jonathan Walters is Faes pas de vierde speler die twee eigen doelpunten maakt in de Premier League. In de tweede helft kregen zowel Leicester als Liverpool grote kansen via Jamie Vardy, Harvey Barnes, Salah en Núñez, maar de 2-1 bleef op het bord staan.

Door de krappe overwinning verstevigt Liverpool plek zes in de Premier League en is de achterstand op de top vier slechts twee punten. Leicester blijft op plek dertien steken.