Nieuws

Bondscoach Qatar speelt laatste wedstrijd tegen Oranje en moet zijn spullen pakken

Bondscoach Qatar speelt laatste wedstrijd tegen Oranje en moet zijn spullen pakken

30-12-2022 21:34

Félix Sánchez heeft zijn laatste wedstrijd als bondscoach van Qatar al gespeeld. De Spanjaard vloog er met het gastland in de groepsfase uit en de Qatarese bond heeft besloten op zoek te gaan naar een andere trainer. 

De bond bevestigt het nieuws middels een statement via de officiële kanalen. 'Beide partijen zijn het erover eens dat dit het geschikte moment is om een nieuw hoofdstuk te beginnen', wordt gesteld. Sánchez kende een maandenlange voorbereiding voor het WK in Qatar. De ploeg reisde de halve wereld af en speelde veel oefenduels. Uiteindelijk mocht Qatar na drie nederlagen slechts nog toeschouwer zijn als organisator.

De Spanjaard was sinds 2017 bondscoach van de Golfstaat en won onder meer de Azië Cup in 2019. Sánchez begon zijn loopbaan als trainer bij de jeugdopleiding van FC Barcelona en was vervolgens zeven jaar lang actief als jeugdtrainer bij de ASPIRE Academy, gelegen in Qatar. Het contract van Sánchez loopt tot dit jaar door en wordt niet verlengd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!