PSV ontdoet zich kinderlijk eenvoudig van AC Milan, Madueke de absolute uitblinker

30-12-2022 20:07 Laatste update: 20:11

PSV heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen AC Milan met maar liefst 3-0 gewonnen. Noni Madueke was de absolute uitblinker op de vrijdagavond met twee mooie goals.

Al in de eerste minuut kreeg PSV een levensgrote kans via Yorbe Vertessen. De Belgische aanvaller onderschepte de bal en kon alleen op de Italiaanse doelman af, maar het omspelen van de keeper ging mis. Niet veel later was het alsnog raak voor PSV. Uit een voorzet van Philipp Max was het Guus Til die in de achtste minuut binnen kon koppen.

Halverwege de eerste helft verdubbelde PSV de voorsprong via Madueke. De Engelsman kreeg de bal mee van Ibrahim Sangaré en sneed naar binnen. Vervolgens schoot de aanvaller kiezelhard raak in de korte bovenhoek. Voor rust kreeg AC Milan nog een klein kansje, maar Walter Benítez kon de bal makkelijk pakken.

Na rust trok Madueke zijn uitstekende vorm door met een soortgelijk doelpunt. Weer sneed de vleugelflitser naar binnen. Ditmaal werkte hij de bal in de verre hoek.  Benítez moest nog een aantal keer redding brengen, maar PSV kwam niet meer in de problemen. Het oefenduel met de Milanezen werd zo kinderlijk eenvoudig gewonnen met 3-0.

PSV sluit daarmee het kalenderjaar af met een prima resultaat tegen de Rossoneri. De eerste wedstrijd van de Eindhovenaren zonder Cody Gakpo is daarmee geslaagd. PSV hervat de Eredivisie op 7 januari en treft in eigen huis Sparta Rotterdam.