Nieuws

Koopmeiners over 'heel bijzonder moment' tegen AZ: Het is echt uniek

Koopmeiners over 'heel bijzonder moment' tegen AZ: "Het is echt uniek"

30-12-2022 14:59

Teun Koopmeiners baalt van de oefennederlaag tegen AZ met Atalanta Bergamo (0-1), maar kijkt tegelijkertijd tevreden terug op een bijzonder moment: de Oranje-international stond tegenover zijn broertje Peer op het veld. De aan het WK deelgenomen Atalanta-middenvelder is naar eigen zeggen topfit.

Met de oefenwedstrijd kwam het voor Teun Koopmeiners tot een weerzien met zijn voormalig teamgenoten bij AZ. Hoe zij reageerden na met 0-1 gewonnen te hebben van Atalanta? "Ze zeiden helemaal niets, want ze waren ook niet heel trots op die goal", doelt Koopmeiners na afloop bij AZ TV op de frommelgoal van de Alkmaarders. "Vooraf ga je met ze in gesprek, maar tijdens de wedstrijd is het de wedstrijd.

Voor Koopmeiners was het weerzien met zijn voormalig werkgever om meerdere redenen speciaal. "Altijd leuk om de oud-trainer, de technische staf en de spelers terug te zien." Ondanks zijn deelname aan het WK voelt de spelverdediger zich goed. "Het zijn drukke schema's, maar door veel wedstrijden te spelen word je hartstikke fit. Ik ben er helemaal klaar voor."

'Heel unieke situatie'

Aan het eind van de wedstrijd stond hij nog even tegenover zijn broertje in het veld. "We zijn niet echt in de duels gekomen, maar het is wel heel bijzonder. We hebben in een oefenwedstrijd bij AZ weleens samengespeeld, maar dat hij daadwerkelijk tegenover mij staat geeft wel een unieke situatie. Dat is heel leuk voor ons als familie en ook heel bijzonder voor mijn ouders."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!