Nieuws

Okoye staat open voor terugkeer in Eredivisie: 'Weten wat ze aan me hebben'

Okoye staat open voor terugkeer in Eredivisie: 'Weten wat ze aan me hebben'

30-12-2022 13:27

Maduka Okoye staat open voor een terugkeer naar de Eredivisie. De Nigeriaanse doelman verkaste in januari voor een recordbedrag van zeven miljoen euro van Sparta Rotterdam naar Watford. In gesprek met VoetbalPrimeur stelt hij zijn draai in de Engelse Championship nog niet bepaald te hebben gevonden.

En dat is niet heel gek. Okoye is immers voor het eerst in zijn carrière de vaste tweede keus. Spijt van zijn overstap heeft hij echter niet. "Die heb ik met mijn volle verstand gemaakt. Mij is verteld dat ik met de andere keepers moest strijden om een plek onder de lat. Iedere keeper die van Nederland naar Engeland gaat heeft wat opstartproblemen."

Uiteraard wil iedere voetballer spelen, zo ook Okoye. Op 1 januari gaat de transfermarkt weer open. Ligt een nieuwe uitdaging in het verschiet voor de doelman? "We zien wel wat er gaat gebeuren. Mijn contract loopt nog tot 2027, dus er is van alles mogelijk. Misschien dat ik verhuurd ga worden, of niet, dat weet ik nu nog niet."

De Eredivisie lijkt hem wel weer wat. "De clubs in Nederland kennen mij goed van Sparta en weten wat ze aan me hebben. Voor nu focus ik mij gewoon volledig op Watford en de wedstrijden die we gaan spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!