Nieuws

El Ghazi klaar om Gakpo-vacature op te vullen: 'Nog meer door het vuur gaan'

El Ghazi klaar om Gakpo-vacature op te vullen: 'Nog meer door het vuur gaan'

30-12-2022 12:24

Anwar El Ghazi heeft goede hoop op mooie prestaties met PSV. Door het vertrek van Cody Gakpo is er een vacature vrij op de linksbuitenpositie. Een die voor de 27-jarige aanvaller op het lijf geschreven lijkt.

El Ghazi kwam in zomer over van Aston Villa, maar speelde nog maar een paar keer in de basis bij de Eindhovenaren. In de tweede seizoenshelft hoopt hij daarom op meer speelminuten. Nog niet zo lang geleden stond hij door een blessure zelfs een jaar aan de kant. "Het was echt aanhaken om weer in het ritme te komen", zo vertelt hij tegen ESPN. "Dat was heel lastig, maar ik voel mij nu echt weer voetballer."

De oud-Ajacied gaat vanaf 1 januari in Eindhoven wonen. "Dan ben ik officieel een Eindhovenaar", lacht de kersverse vader. Hij stelt kracht uit zijn vaderschap te halen. "Je doet het nu echt voor je legacy. Daar wil je nog meer voor door het vuur gaan."

Met door het vuur gaan doelt El Ghazi op het kampioenschap. "Ik zie heel veel potentie in dit team. We staan maar drie punten achter de nummer één. Er is nog veel te doen dit seizoen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!