Transfergeruchten

'Ajax krijgt in strijd om Noors supertalent concurrentie uit Premier League'

GERUCHT: 'Ajax krijgt in strijd om Noors supertalent concurrentie uit Premier League'

30-12-2022 12:09 Laatste update: 12:13

Volgens het Franse medium Jeunefooteux zou Ajax interesse hebben in het Noorse talent Sivert Mannsverk. De 20-jarige middenvelder van Molde FK geniet behalve Amsterdamse interesse ook belangstelling uit Engeland.

Zo lijkt het erop dat Ajax voor het aantrekken van de controleur concurrentie heeft van Arsenal en Manchester United. Mannsverk staat nog tot medio 2025 onder contract bij Molde, dat minimaal tien miljoen euro op tafel wil zien. Dat is fors meer dan de recordtransfer van de Noorse club. In januari 2019 verkochten ze niemand minder dan Erling Haaland voor 'slechts' acht miljoen euro aan RB Leipzig.

Mannsverk geldt dan ook als één van de meest veelbelovende spelers op zijn positie. In 25 competitiewedstrijden in de Eliteserien kwam hij tot één doelpunt. Ook in Europa heeft hij al ervaring. Molde speelde in de Conference League tegen KAA Gent, Djurgarden en Shamrock Rovers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!