Nieuws

Eindhovens Dagblad: PSV selecteert door en wil twee spelers verhuren

Eindhovens Dagblad: PSV selecteert door en wil twee spelers verhuren

30-12-2022 10:15

Volgens informatie van het Eindhovens Dagblad mogen Richard Ledezma en Johan Bakayaoko bij PSV vertrekken op huurbasis. Daarnaast weet de regionale krant dat Sávio met toestemming van de Brabanders voor een maand met de nationale ploeg van Brazilië O20 op pad gaat.

Het ED verwacht de nodige mutaties in de aankomende winterse transferperiode. 'De verwachting is dat niet alleen bij PSV 1, maar ook bij de beloften enigszins doorgeselecteerd wordt in deze winter', schrijft de krant in een analyse. Ledezma, dit seizoen goed voor vijftien optredens in de hoofdmacht verdeeld over 658 minuten, mag tijdelijk elders meer ervaring opdoen en hetzelfde geldt voor Bakayoko.

De Belg begon dit seizoen als basisspeler, maar raakte al snel geblesseerd en werkt zijn wedstrijden voornamelijk in Jong PSV af. "Eventueel een Bakayoko naar NEC, dat zou misschien een optie kunnen zijn", zei clubwatcher Rik Elfrink eerder in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. "Bakayoko heeft het toch lastig dit seizoen, terwijl hij vorig jaar de revelatie in de Keuken Kampioen Divisie was."

Sávio, eveneens allerminst zeker van een basisplaats, zal in januari niet bij PSV zijn. 'In principe komt hij niet meer in actie', denkt het ED. De Braziliaan gaat met de O20 ploeg deelnemen aan een internationaal jeugdtoernooi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!