Nieuws

Feyenoord gaat de markt op: 'Een speler erbij is waarschijnlijk en noodzakelijk'

Feyenoord gaat de markt op: 'Een speler erbij is waarschijnlijk en noodzakelijk'

30-12-2022 08:23

Feyenoord kampt vlak voor de herstart van de Eredivisie met personele problemen. Trainer Arne Slot en algemeen directeur Dennis te Kloese stellen dat de Rotterdammers snel op zoek willen naar versterkingen. Tegelijkertijd wordt ook rekening gehouden met het mogelijke vertrek van belangrijke steunpilaren.

De koploper van de Eredivisie verkocht in de zomer controleur Fredrik Aursnes en haalde met Quinten Timber een waardige vervanger. Nu blijkt dat de middenvelder maandenlang geblesseerd is, komt Slot voor keuzes te staan. Eerder werd al bekend dat ook verdediger Gernot Trauner lang uit de roulatie zal zijn.

De oefenmeester wil voor beide posities een nieuwe speler zien komen, zo zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Maar als Slot echt moet kiezen, gaat hij voor een extra poppetje op het middenveld. Met Lutsharel Geertruida, Jakob Rasmussen en Mats Wieffer zijn er immers genoeg gegadigden om de vacature achterin op te lossen. Een linie daarvoor is dat alles behalve het geval. "Wieffer op het middenveld en in de defensie kan natuurlijk niet. We kunnen hem niet in tweeën delen", aldus Slot.

Te Kloese stelt met Slot mee te denken en hem de middelen te willen geven dergelijke transfers te realiseren. "Een speler erbij is waarschijnlijk en noodzakelijk", zo zegt de beleidsman, die er ook rekening mee houdt dat Orkun Kökçü en Sebastian Szymanski in de zomer wel eens kunnen gaan vertrekken. "Dat zijn geen zekere blijvers. Veel clubs hebben Kökçü al in het vizier."

Hij is gezien de personele zorgen echter nog niet wanhopig. "Arne Slot is een toptrainer die deze tegenslagen kan opvangen. Wij zijn vol vertrouwen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!