Nieuws

Uitvaart Pelé vindt dinsdag plaats, president kondigt drie nationale rouwdagen af

Uitvaart Pelé vindt dinsdag plaats, president kondigt drie nationale rouwdagen af

30-12-2022 06:43

De uitvaart van de Braziliaanse voetballegende Pelé vindt aanstaande dinsdag plaats. Een dag daarvoor neemt het land in het stadion van Santos afscheid van één van de grootste voetballers allertijden.

Pelé, de bijnaam van Edson Arantes do Nascimento, overleed donderdag op 82-jarige leeftijd. Hij leed al geruime tijd aan darmkanker. In 1958, 1962 en 1970 werd Pelé wereldkampioen met het Braziliaanse elftal. Bovendien is hij samen met Neymar nog steeds degene met de meeste doelpunten voor de Seleção.

Santos, de club waar Pelé bijna zijn gehele carrière speelde, deelde een officieel programma. Bij zonsopgang wordt zijn kist maandagochtend overgebracht van São Paulo naar Santos. Vervolgens komt hij te staan op het middenstip van het stadion Urbano Caldeira. Belangstellenden hebben daar 24 uur de tijd om afscheid te nemen van hun idool. Op dinsdag vindt vervolgens de bijzetting plaats.

De aftredende Braziliaanse president Jair Bolsonaro kondigde tevens drie dagen van nationale af. Op meerdere bekende Braziliaanse plekken wordt Pelé geëerd. Zo kleurde het Christusbeeld in Rio de Janeiro groengeel en doopte het Marcanãstadion haar kleuren om in goud.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!