Nieuws

Neymar komt met prachtig statement: 'Pelé is weg, maar zijn magie blijft'

Neymar komt met prachtig statement: 'Pelé is weg, maar zijn magie blijft'

29-12-2022 22:58 Laatste update: 23:02

Neymar heeft met een prachtig statement gereageerd op het overlijden van landgenoot en voetballegende Pelé. De dertigjarige buitenspeler rouwt om het verlies van het magische voetbalicoon.

'Voor Pelé was 10 gewoon een getal', schrijft Neymar op Instagram. 'Ik heb deze zin op een moment in mijn leven gelezen, maar deze mooie zin is onvolledig. Wat mij betreft was voetbal maar gewoon een sport, tot het moment dat Pelé begon met spelen. Pelé heeft het allemaal veranderd. Hij veranderde voetbal in kunst, in entertainment. Hij gaf stem aan de armen, de zwarten en vooral aan Brazilië.'

'Voetbal en Brazilië hebben hun status verhoogd dankzij de koning!', vervolgt Neymar. 'Hij is weg, maar zijn magie blijft. Pelé is VOOR ALTIJD!!.' Pelé leed aan darmkanker en was enkele weken uitbehandeld. De Braziliaanse legende werd 82 jaar oud.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!