Breaking news

Voetballegende Pelé op 82-jarige leeftijd overleden aan gevolgen van darmkanker

Voetballegende Pelé op 82-jarige leeftijd overleden aan gevolgen van darmkanker

29-12-2022 20:02 Laatste update: 21:07
5

Pelé is op 82-jarige leeftijd overleden, heeft zijn manager tegen persbureau AP bevestigd. De Braziliaanse legende leed al langere tijd aan darmkanker, wat hem fataal is geworden.

Het ging al langere tijd niet goed met Pelé, die al tijden worstelde met zijn gezondheid. De Braziliaan leed aan een ernstige vorm van darmkanker. Op 3 december werd bekendgemaakt dat zijn chemotherapie was stopgezet en dat hij alleen nog maar palliatieve zorg zou krijgen, iets wat de WK-legende altijd zelf ontkende.

Edson Arantes do Nascimento, of te wel: Pelé, is een van de grootste spelers die het voetbal ooit heeft gekend. De Braziliaan staat met name bekend om zijn meer dan 1300 officiële doelpunten en de drie WK-titels die hij op zijn naam heeft. Hij kwam in het clubvoetbal voornamelijk uit voor Santos en sloot zijn carrière af bij New York Cosmos. In totaal speelde Pelé 92 interlands voor de Goddelijke Kanaries, waarin hij 77 keer tot scoren kwam. Daarmee is hij nog altijd topscorer van zijn land, een titel die hij deelt met Neymar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie