Nieuws

Enthousiaste Silberbauer gepresenteerd in Utrecht: 'Dit is mijn tweede thuis'

Enthousiaste Silberbauer gepresenteerd in Utrecht: 'Dit is mijn tweede thuis'

29-12-2022 15:15

Michael Silberbauer is gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. De ex-aanvoerder van de Domstedelingen hoefde niet lang na te denken of hij Henk Fraser wilde opvolgen.

"Dit is mijn tweede thuis en ik heb hier een ontzettend goede tijd gehad. Ik ken de club goed dus had direct een goed gevoel", aldus de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht, die tussen 2008 en 2011 successen beleefde in de Domstad, in gesprek met ESPN. Afgelopen seizoen was Silberbauer nog assistent in de Galgenwaard, waardoor hij een aantal jongens al goed kent. "De rest ga ik snel leren kennen", zegt hij.

De 41-jarige oefenmeester moest zijn baan als assistent-coach bij FC Midtjylland opzeggen voor dit avontuur in Utrecht. "Ik heb daar een heel mooie tijd gehad, maar dit is een prachtige kans. Ik ben Midtjylland dankbaar dat zij mee wilde werken om deze overstap mogelijk te maken."

Silberbauer heeft een duidelijk doel voor ogen voor de tweede seizoenshelft. "We willen bij de top 6 eindigen, maar het liefste natuurlijk hoger. Toch zullen we het van stapje voor stapje moeten bekijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie