Feyenoord ontdoet zich in benefietduel kinderlijk eenvoudig van FC Emmen

28-12-2022 15:50 Laatste update: 15:50

Feyenoord heeft in een benefietduel met FC Emmen met ruime cijfers weten te winnen. De ploeg van Arne Slot won met 5-0 in De Kuip woensdagmiddag.

In de dertiende minuut kwam Feyenoord op voorsprong na een mooie aanval. Via een hakje kreeg Igor Paixão, die de verrassende eerste keus was in de spits bij de Rotterdammers, de bal bij Patrik Walemark. De Zweed kon eenvoudig scoren. Even later deed Walemark dat wederom, waardoor de ploeg van Arne Slot al vroeg op 2-0 stond tegen Emmen. In de eerste helft werd er niet meer gescoord, waardoor de ploegen met 2-0 gingen rusten. Een smet op de eerste helft was het uitvallen van Quinten Timber, die strompelend het veld verliet voor Mats Wieffer.

Na ongeveer een uur voerde Slot de nodige wissels door. Onder meer de weer fitte Oussama Idrissi kwam in het veld. De Marokkaan zette Feyenoord in de 75e minuut op 3-0. Daarna liep Feyenoord nog uit naar een monsterscore. Marcus Pedersen sneedt vanaf rechts naar binnen en maakte de mooiste van de middag. In de slotfase schoot de ingevallen Danilo de 5-0 nog tegen de touwen. Ook Alireza Jahanbakhsh leek nog te scoren, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor bleef het bij 5-0.