Nieuws

'Mazraoui volgt voorbeeld van Ziyech en geeft tonnen weg aan goed doel'

'Mazraoui volgt voorbeeld van Ziyech en geeft tonnen weg aan goed doel'

28-12-2022 13:40 Laatste update: 13:49
2

Noussair Mazraoui Mazraoui doneert net als Hakim Ziyech al zijn WK-premies aan het goede doel. De rechtsback van Bayern München reikte met Marokko tot de halve finale van het toernooi en verdiende daar zo'n 280.000 euro mee, schrijft Voetbal International.

Marokko was de verrassing van het WK en versloeg toplanden als België, Spanje en Portugal. Uiteindelijk eindigden de Atlas Leeuwen als vierde van de wereld en dat zorgde voor financiële meevallers voor de spelers. Ziyech hield 325.000 euro over aan het WK en besloot dat aan een goed doel te geven. Zijn maatje Mazraoui doet volgens VI hetzelfde.

Samen hebben de twee ex-Ajacieden meer dan een half miljoen euro overgemaakt naar een goed doel in Marokko, dat kansarme burgers helpt. Van Ziyech is al langer bekend dat hij premies afstaat. In 2019 steunde hij van de Afrika Cup-premie een goed doel dat Marokkaanse kankerpatiënten ondersteunt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!