Transfernieuws

'Chelsea heeft 130 miljoen over voor WK-winnaar van Benfica'

'Chelsea heeft 130 miljoen over voor WK-winnaar van Benfica'

28-12-2022 07:12

Chelsea FC hoopt zich binnenkort te kunnen versterken met Enzo Fernández en is bereid zeer diep in de buidel te tasten. De afkoopclausule van de Argentijn ligt op maar liefst 120 miljoen euro, maar The Blues zijn bereid over dat bedrag heen te gaan.

Volgens het Portugese Record wil de Londense club 130 miljoen euro op tafel leggen om zich te verzekeren van de diensten van de middenvelder. Wanneer het bedrag hoger uitvalt dan de afkoopclausule, kan de club namelijk gespreid betalen. Benfica heeft geen haast met de verkoop van Fernández en hoopt dat de WK-winnaar zich nog langer bij de Portugese topclub verbindt. 

Clubpresident Rui Costa sprak al met Fernández en hoopt de speler binnenboord te houden. Het talent ligt tot 2027 onder contract bij Benfica en de club gaat er van uit dat de komende jaren meer biedingen zullen voorkomen. Benfica bevindt zich dit moment op een uitstekende positie en Costa hoopt dat de goede prestaties in de Champions League en de nationale competitie voldoende overtuigend zullen zijn voor de middenvelder. Daarnaast ontvangt River Plate een kwart van de verkoopprijs, waardoor de winst van de topclub iets zou tegenvallen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!