Nieuws

Malacia beleefde teleurstellend WK: 'Momenten gehad dat ik er doorheen zat'

Malacia beleefde teleurstellend WK: 'Momenten gehad dat ik er doorheen zat'

28-12-2022 06:56 Laatste update: 10:01
4

Tyrell Malacia mocht dinsdagavond in de basis beginnen bij Manchester United en sluit daarmee een teleurstellende periode af. De Nederlander raakte voor de winterstop zijn basisplek kwijt bij The Red Devils en mocht ook op het WK niet verschijnen.

Malacia kwam op het WK niet in de plannen van bondscoach Louis van Gaal voor. "Het is natuurlijk moeilijk als je geen minuten mag maken,je blijft natuurlijk elke wedstrijd hopen en je doet je best op elke training", stelt de back tegenover Viaplay. "Ik ken mezelf, ik wil altijd spelen en dat is zeker moeilijk. Op de training moet je het laten zien. Tuurlijk heb ik even een moment gehad van: ik zit er even doorheen, maar je moet je altijd oppakken voor het geval je nog een paar minuten moet spelen."

Daley Blind won de strijd op de linksbackpositie bij Oranje. Voor Malacia was het soms lastig om te gaan met de reserverol. "Als je zoveel weken daar zit en je speelt niet, is het moeilijk. Als voetballer wil je zo graag mogelijk spelen, tuurlijk." United won dinsdagavond overtuigend met 3-0 van Nottingham Forest. Malacia schoot na vijf minuten op de paal. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie