Nederlands getint United rekent af met Nottingham en heeft plek vier in het vizier

27-12-2022 22:54 Laatste update: 23:00

Manchester United heeft dinsdagavond een zakelijke wedstrijd op de mat gelegd tegen Nottingham Forest. De ploeg van Erik ten Hag was in de eerste helft te sterk voor de promovendus en speelde in het tweede bedrijf de wedstrijd uit.

Wegens ziekte bij The Red Devils waren onder meer Harry Maguire, Viktor Lindelöf en Scott McTominay afwezig bij United. Ten Hag koos voor Raphaël Varane en Luke Shaw in het centrum van de defensie, terwijl Aaron Wan Bissaka en Tyrell Malacia de flanken bestreken.

United schoot uit de startblokken en opereerde als een geöliede machine over het veld op Old Trafford. Na nog geen twintig minuten opende de thuisploeg de score na een fraai uitgewerkte hoekschop. Marcus Rashford liep richting de hard aangespeelde bal vanaf de cornervlag en schoot gedecideerd binnen. Nog geen vijf minuten later drukte Anthony Martial af en ging doelman Wayne Hennessey niet vrijuit: 2-0. Nottingham leek voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar na een lange VAR-check werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Na de tweede treffer was de wedstrijd al gespeeld en kreeg United enkele fraaie kansen op de drie nul. Onder meer een stiftje van Casemiro en een afstandsschot van Bruno Fernandes troffen net geen doel. Donny van de Beek kwam na een uur spelen binnen de lijnen, terwijl Jesse Lingard onder een luid applaus van de United-aanhang het veld verliet voor de bezoekers. Nottingham probeerde nog de aansluitingstreffer te forceren, maar liep in de slotfase tegen de 3-0 op. Casemiro zette Fred voor de doelman en zijn landgenoot maakte geen fout.

Ten Hag kan tevreden zijn over de terugkeer van zijn ploeg in de Premier League en staat door de overwinning met 29 punten op plek vijf. Nummer vier Tottenham Hotspur heeft 30 punten én een wedstrijd meer gespeeld, terwijl nummer zes Liverpool op 25 punten staat. United kan op oudejaarsdag op de vierde plek het nieuwe jaar in indien er wordt gewonnen van Wolverhampton Wanderers.