Janssen en Stengs redden punt in slotfase voor Antwerp

27-12-2022 21:52 Laatste update: 23:06

Royal Antwerp FC is dinsdagavond ontsnapt aan een nederlaag in het uitduel met KVC Westerlo. Calvin Stengs en Vincent Janssen namen de ploeg in de slotfase bij de hand en zorgde voor een belangrijk punt.

Antwerp moest winnen om koplopers KRC Genk en Union Sint-Gillis bij te benen, maar kwam vlak voor en vlak na het rustsignaal op een ruime achterstand. Treffers van Maxim de Cuyper en Nicolas Madsen zetten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Enkele minuten later was het Michael Frey, die eerder nog een reuzenkans miste, die voor de aansluitingstreffer zorgde voor de ploeg van Mark van Bommel.

Het ging een kwartier echter weer mis voor Antwerp: Mathias Fixelles tekende voor de 3-1. Antwerp stevende op een verlies af, maar dankzij de aansluitingstreffer van Janssen had de ploeg nog enkele minuten om een gelijkspel te forceren. Vlak voor de blessuretijd sloeg Stengs, die een uitstekende wedstrijd speelde, toe, nadat hij al de assist op Janssen had gegeven.

Door het punt blijft Antwerp plek drie stevig in handen houden. Het verschil met koploper Genk bedraagt echter al tien punten. Westerlo komt met het punt op plek zeven te staan.