Transfernieuws

'Exit Blind bij Ajax mede te verklaren door opgestelde clausule in contract'

'Exit Blind bij Ajax mede te verklaren door opgestelde clausule in contract'

27-12-2022 20:04

Het vertrek van Daley Blind bij Ajax is mede te verklaren door een clausule in het contract van de verdediger. De Telegraaf meldt dat het contract van Blind na een aantal wedstrijden in het huidige seizoen automatisch zou worden verlengd. 

De Telegraaf schrijft dat het contract van Blind, dat normaliter medio 2023 zou aflopen, met een jaar zou worden verlengd wanneer de verdediger 24 duels zou aantikken in het huidige seizoen. Volgens geruchten zou het gaan om een jaarsalaris van 4.5 miljoen euro. Blind werd voor de winterstop op een zijspoor gezet door trainer Alfred Schreuder en die verhouding leek inmiddels al niet meer te repareren.

Vader Danny Blind liet na het WK al weten niet terug te keren bij de Raad van Commissarissen van Ajax, waardoor een vertrek van zoon Daley meer voor de hand begon te liggen. Ajax liet dinsdag officieel weten het contract van de linksback te hebben ontbonden. Royal Antwerp FC wordt al enige tijd gelinkt aan Blind, maar er zou ook interesse zijn van andere clubs. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s