Nieuws

Blind ontvangt advies: 'Een hele ambitieuze club en hij kent de mensen daar'

Blind ontvangt advies: 'Een hele ambitieuze club en hij kent de mensen daar'

27-12-2022 19:33

Arnold Bruggink vindt het verstandig dat Ajax en Daley Blind uit elkaar gegaan zijn. Collega-analist Kees Kwakman ziet de Oranje-international graag naar Royal Antwerp FC vertrekken.

De relatie tussen Blind en Ajax-trainer Alfred Schreuder is naar verluidt verslechterd na een meningsverschil. "Als je de trainer steunt, en daar kiest Ajax duidelijk voor, dan is 't het allerbest dat Blind weggaat", stelt Bruggink bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Het was ook aan zijn lichaamstaal af te lezen", doelt de analist op de chagrijnige Blind die de laatste weken op de bank zat bij Ajax.

"Als je 32 bent, bijna honderd interlands... Dan moet je doen wat het beste is voor iedereen. Hij kan naar Antwerp, dat is toch mooi, man", vult Kwakman aan. De voormalig speler van onder meer NAC Breda en FC Groningen ziet Blind wel in België voetballen. "Het is een hele ambitieuze club, Blind kent de mensen die daar werken en Antwerpen is een mooie stad. Je blijft behoorlijk op niveau en dus in beeld bij het Nederlands elftal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!