Nieuws

Buitink uit lijden verlost: Vitesse-spits vertrekt op huurbasis naar Limburg

Buitink uit lijden verlost: Vitesse-spits vertrekt op huurbasis naar Limburg

27-12-2022 17:38 Laatste update: 18:04

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Thomas Buitink. De 22-jarige spits van Vitesse maakt het seizoen op huurbasis af in Limburg. In de overeenkomst met de Sittardse club is een optie tot koop opgenomen.

"Mijn overstap naar Fortuna Sittard doet niets af aan mijn warme gevoel voor Vitesse. Dat is en blijft onveranderd", zegt Buitink op de clubsite van Vitesse. "Dit is een bewuste keuze, die ik samen met de club voor mijn ontwikkeling heb gemaakt. Ik ga er in het komende half jaar alles aan doen om verder te groeien als voetballer. Natuurlijk ben ik benieuwd wat de toekomst verder zal brengen, maar een nieuwe impuls en meer speeltijd zijn voor mij nu het belangrijkst."

Buitink kon in de eerste seizoenshelft rekenen op relatief weinig speeltijd. Zo maakte de spits 121 minuten in het shirt van Vitesse, verdeeld over acht wedstrijden. Mede hierdoor had de Vitesse-spits wel oren naar een winters vertrek. Het contract van Buitink loopt nog door tot de zomer van 2025. In de tweede helft van het seizoen 2020/2021 werd hij door Vitesse al verhuurd aan PEC Zwolle.

De 22-jarige spits is na Stipe Radic, de Kroatische verdediger die transfervrij werd binnengehaald, de tweede winteraanwinst van Fortuna Sittard. Mats Seuntjens en Cole Bassett vertrokken juist uit Sittard. Eerstgenoemde gaat zijn geluk beproeven bij RKC Waalwijk, terwijl Bassett terugkeerde naar Colorado Rapids.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!