Nieuws

Pikant weerzien Frenkie en Memphis: Lahoz aangesteld als arbiter bij duel Barça

Pikant weerzien Frenkie en Memphis: Lahoz aangesteld als arbiter bij duel Barça

27-12-2022 14:00 Laatste update: 14:10

Frenkie de Jong en Memphis Depay komen Mateu Lahoz al razendsnel na de uitschakeling van Oranje tegen Argentinië weer tegen. De scheidsrechter is aangesteld om de derby tussen FC Barcelona en Espanyol in goede banen te leiden.

Lahoz was ook de scheidsrechter bij de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Argentinië op het WK in Qatar. Uiteindelijk werd Oranje daar na strafschoppen uitgeschakeld en Lahoz kende een veelbesproken en discutabel optreden.  

Frenkie de Jong was na de kwartfinale tegenover De Telegraaf nog uiterst kritisch over Lahoz. "Ze schieten een bal bij ons in de dug-out in en daar gaf hij niks voor. Messi pakt de bal met zijn hand en dat laat hij gaan", aldus Frenkie. "Het was schandalig. Ik ken hem. Het is een goede gast, normaal ook een goede scheidsrechter, maar wat hij in de verlenging liet zien was schandalig. Hij was niet meer voor rede vatbaar."

Of Frenkie en Memphis ook in de basis zullen starten is nog maar de vraag. Beide zijn nog niet bijster lang in training bij de Catalanen. Voor het WK was De Jong basisspeler bij Barça. Memphis was langdurig geblesseerd en is inmiddels weer fit. Mede door de schorsing van Robert Lewandowski mag ook de Oranje-aanvaller hopen op een basisplaats.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!