Exclusive

Alles over beoogd Gakpo-opvolger Brynhildsen: doelgerichte spits uit Noorwegen

Alles over beoogd Gakpo-opvolger Brynhildsen: doelgerichte spits uit Noorwegen

27-12-2022 11:16 Laatste update: 11:25
1

Transferspecialist Fabrizio Romano wist dinsdag naar buiten te brengen dat PSV Ola Brynhildsen in het vizier heeft om Cody Gakpo te opvolgen. Wie is de aanvaller van Molde FK precies? VoetbalNieuws zet alle relevante zaken voor je op een rijtje.

Brynhildsen (hoofdfoto links) is een 23-jarige aanvaller uit Noorwegen die bij voorkeur als centrumspits speelt. Met 1,79 meter is de rechtspoot niet bijzonder lang, maar geldt hij als een snelle en wendbare speler. Hij beleefde zijn doorbraak bij Stabæk Fotball, waarna hij in 2020 op transfervrije basis de overstap maakte naar Molde FK. Dit seizoen maakt hij indruk op het hoogste niveau van Noorwegen en over de landsgrenzen. In totaal staat Brynhildsen deze jaargang op dertig wedstrijden, zestien doelpunten en vier assists.

In het afgelopen seizoen wist de 23-jarige Brynhildsen ook al geregeld de schijnwerpers op zich gericht. In 19 duels scoorde hij elf keer en gaf hij één assist in de Eliteserien. Op het hoogste niveau van Noorwegen geldt hij als één van de meest doelgerichte spelers van de competitie. Met bijna twee schoten op doel per wedstrijd, moest hij alleen Datro Fofana voor zich dulden.

Ook in de kwalificatiereeks voor de Conference League van dit seizoen etaleerde hij zijn vorm: met drie treffers en twee assist had hij een belangrijk aandeel in de kwalificatie voor het derde toernooi van Europa. In de groepsfase eindigde Molde FK uiteindelijk als derde met zeven punten achter KAA Gent (acht punten) en Djurgårdens IF (tien punten), maar boven het Ierse Shamrock Rovers.

De goede vorm van begin 2022, trok Brynhildsen dus ook in het huidige seizoen naadloos door. Zijn sterke prestaties leverden hem in november van dit jaar zijn debuut op in de nationale ploeg van Noorwegen. Tegen Ierland kwam hij zestien minuten in actie (1-2 zege) en tegen Finland (1-1) mocht hij zich één helft laten zien. Tot scoren kwam Brynhildsen nog niet.

Onderhandelingen in sneltreinvaart

Het huidige contract van de Noor loopt tot 31 december 2024 bij Molde FK. De laatste keer dat Brynhildsen zijn contract verlengde, dateert van begin december 2021. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt.de geschat op een bedrag van drie miljoen euro. Het is nog niet duidelijk welk bedrag de Eindhovenaren bereid zijn om voor de spits neer te tellen.

Volgens Romano spelen de onderhandelingen tussen Molde FK, de speler en PSV zich in sneltreinvaart af. Er wordt gerept over een 'vergevorderd' stadium. Het is nog niet bekend welk bedrag de Noorse club wil ontvangen voor de aanvaller.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!