Transfernieuws

'Klopp was de belangrijkste man achter totstandkoming Engelse Gakpo-transfer'

'Klopp was de belangrijkste man achter totstandkoming Engelse Gakpo-transfer'

27-12-2022 10:50

Cody Gakpo vertrekt voor een bedrag van maximaal vijftig miljoen euro naar Liverpool. Fabrizio Romano weet dat de rol van Jürgen Klopp bij The Reds van cruciaal belang was om de PSV-sterspeler in te lijven.

Lange tijd leek Manchester United de beste papieren te hebben in de strijd om Gakpo. Romano weet echter dat de Duitser 'cruciaal' was om de buitenspeler annex spits over de streep te trekken. De Liverpool-manager zag door blessures voorin de spoeling dun worden, waardoor hij bij het bestuur aandrong op snel handelen.   
  
Op eenzelfde wijze als de topclub in de winterse transferperiode van vorig jaar handelde bij de komst van Luis Diaz, doet het dat nu met de komst van Gakpo opnieuw. PSV heeft de transfer van de aanvaller al bevestigd, alhoewel het nog wachten is op de definitieve bekendmaking van Liverpool. Eerder wist het Eindhovens Dagblad al te onthullen dat het samenspelen met Virgil van Dijk een belangrijke reden was voor de international om naar Anfield te vertrekken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!