Nieuws

Lovende woorden voor Simons: 'Dat is één van de geheimen van zijn succes'

Lovende woorden voor Simons: 'Dat is één van de geheimen van zijn succes'

27-12-2022 07:33

Dat Xavi Simons bij Club Deportivo Thader zijn eerste stappen op het voetbalveld zette, maakt ze daar apetrots. Vanuit daar maakte de technicus via FC Barcelona en Paris Saint-Germain de overstap naar PSV.  

José Rodríguez, fysiotherapeut bij de club, is lovend over Simons. "Hij is altijd hetzelfde gebleven en het succes is hem niet naar het hoofd gestegen. Dat is heel belangrijk", aldus de fysio tegenover Voetbal International. "Natuurlijk zagen wij ook hoe populair hij al op hele jonge leeftijd was bij Barcelona. Maar al die volgers op Instagram, het interesseert hem niet en het veranderde Xavi ook niet. Dat is één van de geheimen van zijn succes."

"Eén van mijn eerste herinneringen aan Xavi is dat hij in zijn ééntje op het sportcomplex was, en de bal maar tegen de muur aan bleef schieten. Bam, bam, bam. Dat deed hij vaak en dat typeert hem", aldus de fysio, die ondanks dat hij blind is al snel door had dat Simons een bijzonder talent was. "Waar andere kinderen ook andere dingen deden, voetbalde hij alleen maar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!