Arsenal trekt lijn van eerste seizoenshelft door en wint overtuigend van West Ham

26-12-2022 22:56

Arsenal heeft de lijn doorgetrokken waarmee het de eerste seizoenshelft eindigde. The Gunners hadden het in de eerste helft lastig, maar draaide het duel tegen West Ham United na rust om. Het werd 3-1 in het voordeel van de Noord-Londenaren.

Onder het toeziend oog van Arsène Wenger – die sinds lange tijd weer eens in het stadion zat – begon Arsenal veelbelovend aan de wedstrijd. De ploeg van Mikel Arteta leek na vijf minuten op voorsprong te komen na een goal van Bukayo Saka, maar die had de bal in een eerdere fase in buitenspelpositie getoucheerd.

Na het moment drong de koploper van de Premier League aan, maar was het de uitploeg die tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Jarrod Bowen werd in de Arsenal-zestien gevloerd en verdiende een strafschop. Specialist Saïd Benrahma faalde niet en zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Net voor rust leken de rollen te worden omgedraaid. Arsenal kreeg een strafschop, maar na een ingreep van de VAR werd de beslissing van arbiter Michael Oliver teruggedraaid.

Na de rust was het Arsenal dat grip kreeg op de wedstrijd. Al snel was het Saka die toch mocht juichen. Na een mislukt schot van Ødegaard kwam de bal in de voeten van de Engels international, die niet faalde toen hij daarna oog in oog met Lukasz Fabianski stond. Na dat moment was het gedaan met West Ham. Gabriel Martinelli maakte al snel de 2-1 op aangeven van Granit Xhaka.

Zo’n twintig minuten voor het eind werd deze definitief in het slot gegooid. Gelegenheidsspits Eddie Nketiah wist tot scoren te komen na opnieuw een leep balletje van Ødegaard. De Noorse aanvallende middenvelder had het in het eind van de wedstrijd nog op zijn heupen, maar wist het niet te vinden.

Door de overwinning van Arsenal ligt de druk weer bij Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola speelt woensdag tegen Leeds United en moet winnen om zicht te blijven houden op de eerste plek.