Reactie

Van Dijk mikt op transfers en blikt terug op penaltydrama: 'Heeft me erg geholpen'

Van Dijk mikt op transfers en blikt terug op penaltydrama: 'Heeft me erg geholpen'

26-12-2022 20:48 Laatste update: 21:26

Virgil van Dijk kijkt terug op een lekkere voetbalavond. De verdediger van Liverpool was met een doelpunt belangrijk bij de 1-3 zege op Aston Villa en heeft het penaltydrama bij Oranje definitief af kunnen sluiten.

Als een duveltje uit een doosje dook Van Dijk in de zestien op bij de 0-2 van Liverpool. De verdediger stond op de goede plek om de belangrijke tweede treffer te maken. "Het is belangrijk en lekker om zo terug te komen", begon Van Dijk voor de camera’s van ViaPlay. De Nederlander kijkt terug op een goede wedstrijd. "We waren gefocust vandaag en dat was goed. We kregen makkelijk een doelpunt tegen, maar over het algemeen ben ik wel tevreden. Het is een fijne kerst tot nu toe”, klinkt het.

Wat opviel is dat er veel jonge jongens in de ploeg van Jürgen Klopp werder gebracht gedurende de wedstrijd. Wat zegt dat over Liverpool? "Dat we blessures hebben", lacht Van Dijk, die hoopt dat de selectie extern wordt aangevuld. "Hopelijk komen er nieuwe spelers die ons als club kunnen versterken. Kwaliteit is altijd welkom bij Liverpool, maar de jonge jongens doen het ook goed. Dat is belangrijk voor ons."

De brede lach op het gezicht van Van Dijk was er ruim twee weken geleden niet. De Oranje-captain miste de eerste strafschop in de penaltyserie tegen Argentinië. Mede daardoor moest het Nederlands elftal naar huis. Van Dijk heeft het inmiddels een plekje kunnen geven. "Het leven gaat verder. Ik heb twee dagen niet kunnen slapen na de wedstrijd, maar daarna was ik met mijn gezien. Ik heb me toen helemaal afgesloten van de voetbalwereld, dat heeft me heel erg geholpen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie