Liverpool zonder problemen langs Villa op Boxing Day, Van Dijk komt tot scoren

26-12-2022 20:25 Laatste update: 20:30

Liverpool heeft geen fout gemaakt tegen Aston Villa. De Engelse grootmacht was met 1-3 te sterk op Villa Park en mag daardoor spreken van een geslaagde Boxing Day.

Met Villa tegen Liverpool ging er opnieuw een Nederlands getinte Premier League-wedstrijd van start. Na slechts vijf minuten was het al raak voor The Reds. Trent Alexander-Arnold wist collega-back Andrew Robertson met een splijtende pass te vinden. De Schot besloot niet om aan te nemen maar in één keer breed te leggen op Mohammed Salah, waar het een koud kunstje voor was om af te werken: 0-1.

Na het openingsdoelpunt van Liverpool drongen The Villains wat meer aan en ontstonden er kansen aan beide kanten. Even leek het al snel 0-2 te worden. Joel Matip profiteerde van geklungel in de defensie van de thuisploeg, maar deed dit in buitenspelpositie. Vlak voor de rust was het wel raak. Virgil van Dijk verdubbelde de score na een hoekschop, waardoor de ploeg van Jurgen Klopp met een comfortabele voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.

Na rust was het Villa dat brutaal uit de kleedkamer kwam. De ploeg van Unai Emery leek ook gelijk de aansluitingstreffer te maken, maar Ollie Watkins stond buitenspel. Nadat Liverpool via Salah een grote kans had gemist, was het even later wel raak voor de Engelse spits. Watkins kopte ene goede voorzet van Douglas Luiz tegen de touwen, waardoor de spanning weer terugkeerde.

Een grote wervelwind van Villa bleef uiteindelijk uit waardoor Liverpool tien minuten voor tijd wat verder uit kon lopen. De pas net ingevallen Stefan Bajcetic bleef ijzig koud na een afgeslagen voorzet. De Spanjaard omspeelde doelman Robin Olson en klopte Tyrone Mings door zijn stokken op de lijn, waardoor de eindstand van 1-3 werd bereikt.

Door de overwinning doet Liverpool goede zaken op de ranglijst. Het komt weer iets dichter bij de top vier, door het puntverlies dat Tottenham Hotspur eerder op de middag leed tegen Brentford (2-2).