Reactie

Kane slachtoffer van spreekkoren Brentford-fans: 'Ze waren bang voor hem'

Kane slachtoffer van spreekkoren Brentford-fans: 'Ze waren bang voor hem'

26-12-2022 19:32 Laatste update: 19:35

Harry Kane was maandag het slachtoffer van spreekkoren van supporters van Brentford. De Engelse spits werd vanaf de tribunes gewezen op zijn gemiste strafschop tijdens de kwartfinale van het WK tegen Frankrijk.

"You’ve let your country down", klonk het uit de kelen van vele Brentford-fans. Daarmee doelen ze op de ene gemiste pingen tegen Frankrijk, die de spits van Tottenham Hotspur huize hoog over schoot. Extra zuur voor Kane, aangezien hij eerder dat duel wel een strafschop raak wist te schieten.

Trainer Antonio Conte nam het na afloop van het duel op voor zijn aanvoerder. "De fans waren bang voor hem, want hij speelde voor Tottenham. Het had niets te maken met wat er gebeurde bij de Engelse ploeg", aldus de Italiaan die er niet van opkijkt. "Het is normaal dat supporters proberen een speler van de tegenstander uit zijn evenwicht te brengen. Maar hij verdient applaus van de supporters van iedere club", klinkt het.

Dat Kane het scoren niet verleerd is, bewees hij tijdens Boxing Day. De aanvaller gaf het startsein voor de comeback. Door zijn doelpunt werd in eerste instantie 1-2, waarna Pierre Hojbjerg de 2-2 voor zijn rekening nam.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s