Nederlands getinte Boxing Day-duels klaar: Botman, Tete én Veltman winnen ruim

26-12-2022 17:38 Laatste update: 18:06
1

Op Boxing Day gingen er in de Premier League om 16.00 uur vier interessante duels van start met bijna allemaal een Nederlands tintje. Sven Botman en Joël Veltman wonnen ruim met Newcastle United en Brigton & Hove Albion. Ook Kenny Tete zegevierde met Fulham.

Leicester City-Newcastle United 0-3
Het Newcastle van Botman kwam al razendsnel op voorsprong tegen Leicester City. Al in de derde minuut was het Chris Wood die een terechte penalty benutte. Krap vier minuten later was het Miguel Almiron die de 0-2 na een zelf opgezette aanval tegen de touwen schoot. Na ongeveer een half uur werd het zelfs al 0-3 voor de ploeg van manager Eddie Howe. Joelinton kopte raak uit een voorzet van Kieran Trippier. In de tweede helft vielen er geen goals meer. In ieder geval voor een paar uur staat Botman nu met Newcastle op de tweede plek in de Premier League.

De goal van Joelinton:

Southampton FC-Brighton & Hove Albion 1-3
Met Veltman op rechtsback kende Brighton niet al te veel problemen met Southampton. In de eerste helft zorgde Adam Lallana op aangeven van Solly March voor de 0-1, waarna Romain Perraud de bal in de 35e minuut in eigen doel werkte: 0-2. In de tweede helft ging Brighton vrolijk door. March, aangever bij de 0-1, kreeg de bal van Veltman, schoot geweldig raak en verzorgde zo de 0-3. Daarna deed Southampton nog wat terug via James Ward-Prowse, maar spannend werd het niet meer.

De 'assist' van Veltman:

Crystal Palace-Fulham FC 0-3
Ook bij Crystal Palace-Fulham gebeurde er genoeg. Fulham, met Kenny Tete in de basis, kwam na een half uur op voorsprong via Bobby Reid. Daarna kreeg Palace al snel een tweede teleurstelling te verwerken. Verdediger Tyrick Mitchell maakte een zware overtreding op Tete en moest direct inrukken. In de tweede helft moest James Tomkins in de 57e minuut ook inrukken na een tweede gele kaart voor een ellenboogstoot. Fulham kon tegen negen man zo de voorsprong uitbouwen via Tim Ream en Aleksandar Mitrovic.

De charge op Tete:

Everton FC-Wolverhampton Wanderers 1-2
Dit was het enige duel om 16.00 uur zonder Nederlandse inbreng. Al in de zevende minuut kwam de ploeg van manager Frank Lampard op voorsprong via verdediger Yerri Mina, die op aangeven van Dwight McNeil kon scoren. In de 22e minuut deed Wolverhampton wat terug. Het was Daniel Podence die op aangeven van Joao Moutinho de gelijkmaker binnen werkte. In de absolute slotfase gingen The Wolves er alsnog met de zege vandoor. Rayan Ait-Nouri was de doelpuntenmaker.