Tottenham Hotspur bijt zich ondanks knappe comeback en goal Kane stuk op Brentford

26-12-2022 15:27 Laatste update: 15:27

Tottenham Hotspur heeft uit bij Brentford FC niet kunnen winnen bij de hervatting van de Premier League. De ploeg van Antonio Conte kwam niet verder dat een 2-2 gelijkspel.

Na een minuut applaus voor de overleden WK-winnaar George Cohen werd er afgetrapt. Het was Brentford wat als eerste de score opende. Na een kwartier spelen kreeg Vitaly Janelt de bal met wat geluk voor zijn voeten en tikte de 1-0 binnen. Tottenham werd via een actie van Dejan Kulusevski nog wel gevaarlijk, maar kwam verder niet tot hele grote kansen in de eerste helft. De veelbesproken Brentord-spits Ivan Toney leek vlak voor rust 2-0 te maken, maar werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft was het Tottenham wat voor het eerst gevaarlijk werd. Harry Kane wordt in het strafschopgebied van Brentford vastgehouden. Veel spelers van de Londenaren protesteerden en de VAR checkte het moment. Het vergrijp werd echter te licht bevonden. Niet veel later was het Brentford dat op een 2-0 voorsprong kwam. Een corner werd verlengd en binnengelopen door Toney. In de 65e minuut bracht Kane de spanning terug met een knappe kopbal. De Engelsman is nu topscorer allertijden van Boxing Day. Niet veel later maakte Tottenham de comeback compleet. Pierre-Emile Højbjerg schoot na terugleggen van Dejan Kulusevski de 2-2 binnen.

De slotfase was nog even spannend met onder meer een bal op de lat voor Tottenham, maar het aanzetten van de Londenaren was zonder resultaat. Het bleef bij 2-2 en daardoor blijft de ploeg van Conte steken op de vierde plaats in de Premier League.