Nieuws

Marokkaanse bond ontkent salafisme-geruchten Aboukhlal: 'Voorbeeldig gedrag'

Marokkaanse bond ontkent salafisme-geruchten Aboukhlal: 'Voorbeeldig gedrag'

26-12-2022 11:14

De Marokkaanse voetbalbond heeft gereageerd op het nieuws in Marokkaanse media dat Zakaria Aboukhlal tijdens het WK zou hebben geprobeerd zijn teamgenoten te bekeren tot het salafisme. De bond ontkent via een statement het nieuws stellig.

Het salafisme is een stroming binnen de islam die wordt beschouwd als radicaal en extremistisch. Salafisten stellen namelijk dat je bereid moet zijn om te sterven voor de islam. In de media ging de afgelopen dagen geruchten rond dat Aboukhlal tijdens het WK in Qatar zou hebben geprobeerd zijn teamgenoten te overtuigen van deze stroming aangezien hij hier zelf aanhanger van zou zijn.

Via een statement heeft de Fédération Royale Marocaine de Football gerageerd op het nieuws. 'Hij heeft voorbeeldig gedrag vertoond. Net als zijn ploeggenoten. Dat heeft geleid tot de goede resultaten van het team. De FRMF veroordeelt de beschuldigingen aan het adres van Aboukhlal, omdat het de speler en de nationale ploeg schade toebrengt.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!