Nieuws

'Wereldkampioen Álvarez is in het huidige voetbal de meest complete spits'

'Wereldkampioen Álvarez is in het huidige voetbal de meest complete spits'

26-12-2022 08:35

Ivan Zamorano prijst de kersverse wereldkampioen Julián Álvarez. De voormalig spits van Real Madrid en Internazionale vindt de Argentijn van Manchester City de 'meest complete spits' van het moment.

"In het huidige voetbal lijkt het mij dat Julián de meest complete spits is die er bestaat", vertelt Zamorano in gesprek met Olé. "Hij is een jongen die alles goed doet. Álvarez doet het erg goed op de vleugels én in het centrum. Hij is een échte teamspeler, de eerste verdediger. Daarnaast kan hij goed koppen en is de Argentijn tweebenig. Bij het doelpunt tegen Kroatië zagen we dat hij ook over fysieke kracht op korte en lange afstand beschikt."

Zamorano stelt zelfs dat Álvarez beter is dan wereldspitsen Erling Haaland en Kylian Mbappé. "Haaland is niet goed op de flanken en Mbappé hebben we tot dusver nog niet vaak in het centrum gezien. Julián kan het allebei. Bovendien speelt Álvarez met zijn hart en dat maakt hem nog completer. Hij is ongetwijfeld de toekomst van het Argentijnse voetbal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie