Nieuws

Ajax-beul Getafe vliegt met 5-0 uit de Copa del Rey tegen vierdeklasser

Ajax-beul Getafe vliegt met 5-0 uit de Copa del Rey tegen vierdeklasser

17-12-2021 10:02

Het is crisis bij Getafe. De ploeg die uitkomt in La Liga verloor donderdag met maar liefst 5-0 van Atlético Baleares, een club uit het vierde niveau van Spanje. Oefenmeester Quique Sánchez Flores schaamt zich voor zijn ploeg.  

Getafe zal bij de gemiddelde Nederlandse voetbalsupporter ongetwijfeld nog een belletje doen rinkelen. De Spanjaarden schakelden in het seizoen 2019/2020 Ajax uit in de Europa League en waren toen subtopper in La Liga. De situatie in de voorstad van Madrid is nu omgedraaid: in navolging van de teleurstellende negentiende plaats op de ranglijst werd de ploeg afgeslacht in het toernooi om de Copa del Rey.  

"Vandaag zijn er geen excuses, we vragen om vergeving, het is onaanvaardbaar", tekent Marca op uit de mond van Flores. Getafe trad in de wedstrijd aan met een veredelde B-ploeg. "We hebben er vandaag niet alles aan gedaan en dat mag niet. We hebben hier ontzettend veel spijt van, maar we moeten Baleares feliciteren." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!