Nieuws

Slot over Europese successen met Feyenoord: 'Praten over dezelfde prestatie'

Slot over Europese successen met Feyenoord: 'Praten over dezelfde prestatie'

25-12-2022 17:23 Laatste update: 17:27
1

Arne Slot vindt het behalen van de laatste 16 van de Europa League met Feyenoord even knap als het behalen van de Conference League-finale. In een uitgebreid kerstinterview met RTV Rijnmond sprak de 44-jarige oefenmeester over de internationale successen met zijn ploeg.

Feyenoord speelde in mei de finale van de Conference League, maar verloor met 1-0 van AS Roma. In het huidige seizoen overleefden de Rotterdammers een sensationele poule in de Europa League met Lazio, Sturm Graz en FC Midtjylland. Slot maakt een concluderende vergelijking. "Het is twintig jaar geleden dat Feyenoord een finale heeft gehaald en ook twintig jaar geleden dat ze bij de laatste 16 van de Europa League hebben gezeten. Volgens mij praten we dan om en nabij over dezelfde prestatie. Vandaar mijn vergelijking Voor de buitenwereld is een Conference League-finale natuurlijk aansprekender."

In de Conference League trof Feyenoord met Olympique Marseille, Union Berlin en Slavia Praag een aantal geduchte tegenstanders. En dus wordt de Europese ook meer waard, zo stelt de Zwollenaar. "We hebben vorig jaar de 'pech' gehad dat we veel Europa League-waardige tegenstanders troffen. Met wat meer geluk speel je tegen ploegen die dat niveau absoluut niet hebben. Dan kun je vrij gemakkelijk tot de Conference League-finale doorstoten. Het is natuurlijk geen Champions League-niveau, maar voor deze club een enorme prestatie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie