Transfernieuws

'Wie dacht dat zijn rol bij PSV uitgespeeld was, gaat twijfelen als je hem ziet'

'Wie dacht dat zijn rol bij PSV uitgespeeld was, gaat twijfelen als je hem ziet'

25-12-2022 14:33
1

Marco van Ginkel heeft op het tiendaagse trainingskamp van PSV in het Marbella een goede indruk achtergelaten. Dat meldt het Eindhovens Dagblad op basis van observaties in Spanje.

In de eerste seizoenshelft kwam Van Ginkel maar mondjesmaat in actie voor de ploeg van Ruud van Nistelrooy. 'Wie dacht dat zijn rol helemaal is uitgespeeld, gaat bij het zien van zijn functie in het team toch weer twijfelen', schrijft de krant in een analyse. Het is Van Ginkel zijn kracht ook een leider te zijn op momenten dat hij niet speelt.

Juist dat is één van de onderdelen van 'het basispakket' dat Van Nistelrooy van zijn spelers verlangt. Het ED ziet Van Ginkel op het trainingskamp 'eindelijk weer voetballer' worden, na maanden waarin hij amper aan de bak kwam voor PSV. 'Hoopgevende signalen voor hem, al blijft het de vraag of hij zijn oude niveau (van vóór 2019, red.) nog aan kan tikken.'

Die versie van de middenvelder is voor elke Eredivisie-ploeg een versterking, klinkt het. Toch plaatst de regionale krant één groot voorbehoud: 'de huidige Van Ginkel is niet consequent op dat niveau actief.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!