Transfernieuws

'De Jong gaat van een mogelijke bron van inkomsten naar een belangrijke speler'

'De Jong gaat van een mogelijke bron van inkomsten naar een belangrijke speler'

25-12-2022 12:40 Laatste update: 12:57

Het Spaanse dagblad Diario SPORT rept over een 'radicale wending' omtrent de situatie van Frenkie de Jong bij FC Barcelona. Volgens informatie van de krant mag de Nederlander niet langer vertrekken bij de topclub, maar wordt hij inmiddels gezien als één van de pijlers voor de toekomst.

Het nabije vertrek van Sergio Busquets - die naar alle waarschijnlijkheid FC Barcelona na afloop van dit seizoen verlaat - opent nieuwe deuren voor De Jong. 'De Nederlander gaat van een mogelijke bron van inkomsten naar een belangrijke speler voor de entiteit van de club', schrijft SPORT.

Volgens de krant wordt De Jong inmiddels als 'onmisbaar' beschouwd intern, nadat hij van de zomer nog hard op weg leek naar de uitgang. Manchester United zou verregaande interesse hebben gehad in de dribbelaar, maar tot een transfer kwam het niet. De Catalanen wilden de international lozen gezien het hoge salaris dat hij opstrijkt én de marktwaarde die hij vertegenwoordigt.

De Jong gaf ondanks de speculaties over zijn toekomst geen krimp en liet zich herhaaldelijk ontvallen bij Barcelona te willen blijven. De afgelopen maanden heeft volgens de analyse van SPORT een 'radicale wending' plaatsgevonden. Trainer Xavi Hernández is inmiddels overtuigd van de kwaliteiten van de international. 'De Jong was en blijft een belangrijke speler in zijn plannen met de club.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!