Nieuws

Bijzondere anekdote over Gravenberch: 'Hij was toen al de Cruijff van de zaal'

Bijzondere anekdote over Gravenberch: 'Hij was toen al de Cruijff van de zaal'

25-12-2022 12:27

In een uitgebreid interview met ELF Voetbal hebben de ouders van Ryan Gravenberch, Ryan Senior en Aretha, een mooie herinnering opgehaald van de Bayern München-speler. Al op zeer jonge leeftijd was duidelijk dat de middenvelder van een extreem hoog niveau was.

Zijn ouders vertellen aan het magazine dat de jonge Gravenberch op vierjarig leeftijd voor het eerst zijn voetbalschoenen aantrok. De familie vestigde zich al vroeg in de wijk IJburg in Amsterdam, die toen nog in aanbouw was. "Een voetbalclub was er nog niet", zegt Ryan senior.

Het was Marco Medik die zich vervolgens ontfermde over de jongste jeugd in IJburg en begon hen te trainen. "Op zijn vierde rende Ryan op IJburg in de zaal rond. Met twee voetballende broers (Danzell en Elgin, red.) rolde hij er zo in. Hij was de Johan Cruijff van de zaal. Ook al was hij de allerjongste. Dat maakte niet uit. Hij passeerde iedereen."

Uiteindelijk kwam Gravenberch op achtjarige leeftijd in de jeugd van Ajax terecht, waarna hij al in 2018 zijn debuut maakte. In de afgelopen zomer verkast de inmiddels twintigjarige international voor een bedrag van achttien miljoen euro naar Bayern München.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!