Nieuws

Vader van Cunha haalt uit naar Simeone: 'Aanvallers lijden onder zijn tactiek'

Vader van Cunha haalt uit naar Simeone: 'Aanvallers lijden onder zijn tactiek'

25-12-2022 11:26

Carmelo Cunha, de vader van Matheus Cunha, heeft uitgehaald naar Atlético Madrid-trainer Diego Simeone. De Braziliaan stelt dat aanvallers niet kunnen floreren in het verdedigende systeem van de Argentijn.

Cunha maakte onlangs de overstap van Atlético naar Wolverhampton Wanderers en daar is vader Carmelo maar wat blij mee. In gesprek met Globo praat de vader van de voetballer zijn frustraties van zich af. "In dat Simeone-systeem kan geen enkele aanvaller gedijen. Het is erg moeilijk."

Bij Wolves komt Cunha Julen Lopetegui tegen als manager. De twee hebben een goede verstandhouding. "Matheus gaat naar een goede trainer die hem vaak belt. Een coach op internationaal niveau. Ik hoop dat deze uitdaging goed zal uitpakken", besluit Carmelo. Wolverhampton beleeft een uitermate teleurstellend seizoen en staat laatste in de Premier League. De ploeg wist in de eerste seizoenshelft slechts vijf keer te scoren en zal blij zijn met de komst van Cunha.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!