Nieuws

VAR-official haalt uit na kritiek tijdens goal Argentinië: 'Makkelijk op de bank'

VAR-official haalt uit na kritiek tijdens goal Argentinië: 'Makkelijk op de bank'

24-12-2022 19:59
0

Tomasz Kwiatkowski, één van de officials tijdens de WK-finale tussen Frankrijk en Argentinië, heeft van zich afgebeten na de nodige kritiek. Veel mensen die Frankrijk een warm hart toedichten, zijn van mening dat het tweede doelpunt van Lionel Messi had moeten worden afgekeurd. 

Voordat de bal over de lijn ging bij de 3-2 liepen Argentijnse wisselspelers het veld al op om te juichen. Volgens de reglementen zou het moeten leiden tot het afkeuren van de goal, maar Kwiatkowski wil daar niet aan. "We gaven drie terechte strafschoppen, hadden twee situaties met een mogelijke rode kaart én beoordeelden de valparitj van Marcus Thuram vakkundig", stelt de official op een persmoment.

"Wanneer je in eeen warme stoel zit, met bier en chips in je hand, lijkt het allemaal erg makkelijk", voegt de Pool daar aan toe. Scheidsrechter Szymon Marciniak, die de leiding had over de finale, liet ook al beelden zien van een treffer van Kylian Mbappé. Net als bij de goal van Messi renden wisselspelers toen te vroeg op het veld. "De Fransen hebben het daar natuurlijk niet over, er stonden al zeven extra spelers van Frankrijk op het veld toen die bal erin ging", stelde Marciniak.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie