Nieuws

Vieira bekritiseert Argentijnse doelman na WK-finale: 'Niets met feest te maken'

Vieira bekritiseert Argentijnse doelman na WK-finale: 'Niets met feest te maken'

24-12-2022 18:11

Patrick Vieira is niet te spreken over Emiliano Martínez. De manager van Crystal Palace vond de wijze waarop de Argentijnse doelman de WK-titel vierde onbeschoft en respectloos.

Vieira zal met enig pijn in zijn hart naar de WK-finale hebben gekeken, aangezien Frankrijk het affiche na en strafschoppenreeks verloor. Tijdens een persconferentie van Crystal Palace laat de manager zich kort uit over de capriolen van de doelman. "De foto's die ik van de Argentijnse doelman zag, hadden weinig te maken met de festiviteiten van het WK. Volgens mij hadden ze dat niet nodig", stelt Vieira, die de actie 'een stomme beslissing' noemt.

"Martínez beschaamde zichzelf en beschaamde zijn land. Hij zag eruit als een vulgaire clown. Blijkbaar wil hij zo worden herinnerd", vervolgt de teleurgestelde Vieira. Kylian Mbappé was het slachtoffer van racistische kreten tijdens de vieringen van de Argentijnen. "Ik was echt teleurgesteld omdat ik dezelfde liedjes hoorde als jij. Ik wil een beeld hebben van de Argentijnse fans met de passie en liefde die ze toonden tijdens deze wedstrijden", besluit Vieira.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!